Om oss

Simonson society of Sweden är en förening med syfte att bevara och sprida Simonsontekniken i Sverige. Föreningen arrangerar bland annat kurser i dans och yoga med nationella och internationella lärare.

Maria Isefält
Maria  är diplomerad yogalärare i klassisk yoga vid Satyananda yoga center i Hälsingland av Swami Omananda och har gått utbildning i gravidyoga för Elisabeth Serander. Hon är också utbildad dansare och danspedagog på Dansforumstreåriga yrkesutbildning samt Danshögskolans pedagogutbildning i jazz- och barndans. Maria har även vidareutbildat sig till Simonsonlärare på Dance Space i N.Y. Hon har arbetat som dansare, danspedagog och yogalärare i Sverige och utomlands sedan 1989 och är nu verksam i Stockholm. Maria undervisar barn, ungdomar och vuxna. Maria undervisar Simonsonteknik på Danscenter i Stockholm. 

Petronella Lindén
Petronella är utbildad på Danshögskolan i Stockholm. 1990-92 bodde hon i N.Y där hon arbetade som frilansande dansare och utbildade sig till Simonsonlärare. I Sverige blev hon sedan en av de första lärarna som undervisar i denna jazzteknik. Hon har varit gästpedagog både på Dans- och Cirkushögskolan i Sthlm och Piteå Danshögskola. Hon har alltid haft ett stort intresse av pedagogik och coaching och läger mycket fokus på att arbeta med elevens egn kroppsmöjligheter och uttryck. Har lång erfarenhet som både lärare och koreograf. Hon koreograferar varje år till musikallinjens produktioner.

Ninnie Andersson
Ninnie är utbildad gymnasielärare i dans vid Luleå tekniska universitet med en specialisering i jazzdans. Hon är certifierad Simonsonlärare (nybörjare och avancerad nivå) och pilatesinstruktör. Hon har arbetat som programansvarig och lärare i jazzdans och pedagogik vid danslärarutbildningen i Piteå 9 år. Utöver detta har Ninnie doktorerat i pedagogik med fokus på bedömning i dans. Ninnie undervisar Simonsonteknik på Södra Latins gymnasium och Kulturama Gymnasium. Ninnie ger tillsammans med Lynn lärarkursen Simonson Method of Teacher Training samt ger privatsessions i kursen.


 

 

Petronella, Maria, Katiti, Lynn och Ninnie.